het verslag van Juliette:
Na een aantal weken hard leren, vonden papa en mama het een goed idee mij wat ontspanning te geven. ‘Waarom ga je niet lekker naar ome Maarten toe?’ hadden ze al een paar keer gevraagd en ome Maarten en Monique hadden het ook al een aantal keer aangeboden. Toen het einde van de examenweek in zicht kwam, was ik stiekem toch wel toe aan een vakantie. En wat een toeval, ome Maarten en Monique zaten in de periode dat ik op en neer zou vliegen in New York (!!!!). Dat kon ik natuurlijk niet weigeren! Toen kwam de vraag, met wie ga ik er heen. Alleen? Met mama? En nadat veel vriendinnen op mama hadden in gepraat ging ze (gelukkig) mee. Dus snel mijn paspoort aanvragen, en boeken. Op Schiphol begon het niet helemaal vlekkeloos, maar toen we eenmaal in het vliegtuig zaten, kon onze vakantie echt beginnen!

In New York aangekomen begon het feestje echt, het zien van ome Maarten en Monique!! Zo fijn om ze na ongeveer een jaar weer te mogen knuffelen. Vanuit het vliegveld gingen we snel met de trein en metro richting de stad, geen tijd te verliezen. Ik keek mijn ogen uit, zo ongelofelijk daar! Je staat ineens in New York. We zijn naar de boot gegaan waar de champagne klaar stond en hebben een heerlijke eerste nacht gehad op de rivier de Hudson.

De eerste dag zijn wij normale tijd op gestaan en zijn wij begonnen aan onze vijf dagen New York met de speciale City Pass. In die vijf dagen hebben wij zoveel van New York gezien, the Empire State Building, Ground Zero, Rockefeller & top of the rocks, Central Park, MoMa (wist niet dat jullie een eigen museum hebben….) en natuurlijk het Vrijheidsbeeld. En heel veel mijlen op de fiets gezeten. Hierdoor hebben wij heel veel van de stad gezien op een manier die een “normale” toerist niet snel zal doen. En dat in combinatie met het logeren op de Amideau. Kortom 9 geweldige dagen. Met als toetje een hele dag lekker shoppen op Broadway. De laatste dag zijn wij langs het Vrijheidsbeeld gevaren om via de Hudson East naar Port Washington te varen. Helaas niet met de wind in de zeilen maar op de motor. En daar zijn wij de volgende dag met de trein teruggereisd naar New York. Ome Maarten en Monique, super bedankt voor deze geweldige dagen! Tot snel!